Proizvodnja

Vse Kontio lesene hiše so izdelane v tovarni na Finskem locirano v Pudasjarvi v bližini polarnega pasu in obnovljivih virov surovin. Je največja proizvodnja hiš locirana na idealni lokaciji v neposredni bližini gozdov polarnega bora. Tovarna sama je največja na svetu in letno dobavi preko 2.300 lesenih hiš po vsem svetu. Skupno število izdelanih hiš pa presega število 35.000.

Njihov najsodobnejši proizvodni sistem nadzora zagotavlja, da je vsaka pošiljka stroškovno učinkovita in po natančno določenem postopku, kateremu sledijo skozi celotno proizvodno verigo. Ker sledijo celotni proizvodni verigi so pridobili nadzor nad kvaliteto in zanesljivostjo dobave, kar pa je zelo pomembno za velika podjetja z pogosto dobavo hiš. To zagotavlja, da je vsaka Kontio hiša izdelana ob pravem času in pripravljena za nakladanje na dan pošiljke. Celoten sistem je obsežen in zapleten vendar so s trdnim delom dosegli visok standard v proizvodnji.

Izvoz lesenih hiš v različen podnebne razmere je postavil visoke zahteve za razvoj izdelkov. Kontio razvojni izdelek sodeluje z nosilci dejavnosti in gradbenimi strokovnjaki po vsem svetu. Skupaj so našli najboljše in dolgotrajne tehnične rešitve za Vas, zato, da bi bila vaša naložba v Kontio hišo varna.

Nekatere od ključnih tem na Kontiu so energetska učinkovitost in okolju prijazna proizvodnja. Tehnologija ravnanja z lesom je učinkovito uporabljena v proizvodnem procesu, kar jim omogoča maksimalen izkoristek surovin, kot tudi minimalno porabo energije, ki izpolnjuje tudi zahteve varstva okolja v EU.

Blagovna znamka Kontio stoji za visoko kakovostjo in kvaliteto hiš. Njihova kakovost in avtokontrola nadzoruje celotno proizvodno verigo.

Kakovost pomeni tudi, da prevzemajo odgovornost za raziskovanje novih in boljših načinov za izdelavo lesenih hiš. Prejeli in potrdili so več patentov, še posebej sedaj, ko je vedno bolj pomembna ekološka gradnja stanovanj in povratek lesa v naša življenja.